The Critic

Inkább csak közepes az új Hivatlanok első fejezet

2024. május 24. - The Critic

Renny Harlin idén májusra előállt a 2008-as nagy sikerű Hívatlanok horror-film újradolgozásával. A két központi karaktert: az elhagyatott erdei házban rekedt és a maszkos család által lemészárlásra ítélt fiatal párt ezúttal Madelaine Petsch és Froy Gutierrez alakítják. (A 2008-as verzióban Liv Tyler és Scott Speedman szerepelnek.)

hivatlanok1.jpg

A kép forrása: bloody-disgusting.com

A film egyik érdekessége az a jelenet, amelyikben a két nagyváros fiatal megáll egy kisvárosi büfénél kajálni. A helyiekről süt feléjük az ellenszenv, amiért például egyikük vegetáriánus és amiért együtt élnek, de nem házasok. Kiütközik a vidékies merevség és a polgárosult értelmiségi felvilágosultság ellentéte. Persze a sztoriban a helyiek lesújtanak a fiatalokra: rájuk küldik a mészárló családot. 

A rejtélyes horror-família három tagú: az apa zsákkal a fején baltával dolgozik áldozatain, az asszonyka és a kisgyerek késekkel. Mindannyian elmebetegek, de szívósak és nagyon ügyesek. És persze mindig megússzák. Ezúttal azonban a fiatal pár nem adja olcsón magát: szembeszállnak a támadókkal és még puskát is szereznek a házból.

A végeredmény persze nem lehet kétséges: megölik őket nem is akárhogyan. Sajnos a rendező, Renny Harlin kihagy pár lehetőséget arra, hogy feldobja a filmet: az egyik, hogy kiderülhetne például a támadók kiléte (legalább egyikük arca), ami azonosítható lehetne valamelyik helyivel. Vagy előállhatna a végső összecsapásban valami trükkel párocska, amivel felül kerekedhetnének és elmenekülhetnének. De a rendezés marad a biztos és kiszámítható főcsapásnál, ami miatt a film végeredményben megmarad közepesnél alig jobbnak.

hivatlanok2.jpg

A kép forrása: uk.movies.yahoo.com

Ami nagy pozitívum (és ezért kapja a plusz fél csillagot tőlem) az film első felében megjelenő - és már említett - vidékies kontra városias felfogás ellentétének megjelenítése, plusz akadnak izgalmas jelenetek. Madelaine Petsch jól játszik (és remek formában van). Összességében megéri egy mozijegy árát ha nem is az évszázad horrorja.

3esfel_csillag.jpg

critic_also.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://thecritic.blog.hu/api/trackback/id/tr8318413017

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása