The Critic

Látványos de unalmas: A kaszkadőr

2024. május 06. - The Critic

Ryan Gosling mostanában nem éppen minőségi filmjeivel kerül a figyelem középpontjába: a nagyon gyenge Szürke ember (2022) és a megosztó Barbie (2023) után most a látványos de dögunalmas Kaszkadőrrel kapcsolódik össze neve, melyben nem csupán főszereplő de producer is. Partnere ezúttal a még mindig gyönyörű 41 éves Emily Blunt, aki valóban mindent megtesz a sikerért és még közepes színvonalat nyújtva is kiemelkedik a filmet jegyző stábból.

kaszkador.jpg

A kép forrása: economictimes.indiatimes.com

Az alapsztori egy filmforgatáson játszódik, ahol egy népszerű akciósztár Tom Ryder (Aaron Taylor-Johnson) körül gyanús balesetek történnek, majd eltűnéséről értesülnek kollégái. Ryder legfőbb kaszkadőre, Colt Seavers (Ryan Gosling) is belekeveredik az ügybe, sőt az élete is veszélybe kerül, amikor kideríti: a híres sztár valójában nem tűnt el, sőt sötét dolgokat forral. Bonyolítja az ügyet, hogy a kaszkadőr Colt halálosan szerelmes a gyönyörű rendezőnőbe, Jody Morenoba (Emily Blunt) és bár együtt akarják kideríteni a rejtélyeket és leleplezni Rydert, közben kapcsolatuk is tisztázásra szorul.

A kaszkadőr látványos mozi, de gyerekes és unalmas a történetvezetése, mely helyenként határozottan átcsúszik "zs" kategóriába. Akadnak poénok is azért és néhány scene kimondottan élvezetes, ugyanakkor a gagyi jelzőt nem tudja magáról lemosni sem a script, sem a rendezés. (A John Wicket és a Gyilkos járatot készítő David Leitch letagadhatja, hogy ő rendezte.) Nagyon sok a szirupos és értelmetlen jelenet, az elcsépelt közhely és az unalmas üresjárat (azon túl, hogy valójában az egész alaptörténet egy zagyvaság [ezt ki kell mondanunk]. A két főszereplő sem nyújtja épp az évszázad alakítását: Emily Blunt még elmegy, de Gosling annyira életunt és jellegtelen alakítást vezet elő, hogy talán nem túlzás kijelenteni: pályafutása leggyengébb játékát mutatja be.

A kaszkadőr egyszer nézős, vérszegény film, amit csak akkor mernék ajánlani bárkinek is megtekintésére, ha épp nagyon nincs mit csinálnia vagy annyira imádja Ryan Goslingot és Emily Bluntot, hogy bármit bevállal értük. Értékelésünk két csillag (jóindulattal).

2csillag.jpg

critic_also.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://thecritic.blog.hu/api/trackback/id/tr918397503

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Aldou Raine 2024.05.07. 21:51:17

Akadnak benne vicces jelenetek, de az gáz, hogy maga a történet egy baromság úgy ahogy van. Nálam 3 csillagos Emily Blunt miatt és mert van benne pár jó akciójelenet és néhány vicces szöveg.
süti beállítások módosítása