The Critic

Üdvözlünk a The Critic blogon!

2024. március 30. - The Critic

A The Critic egy filmes blog mozgókép rajongóinak. A filmek révén új valóságokat élhetünk meg, belebújhatunk más karakterek bőrébe, érzelmek széles skálájával gazdagodhatunk és ha csak rövid időre is de új helyekre költözhet szívünk. A The Critic filmekkel tervez foglalkozni, minden műfajból, melyekről elemzéseket, recensiókat és kritikákat jelentet meg rendszeresen.

A blog írójáról:

Három dologban hiszek igazán: a történelem tanító hatásában, a különvélemény fontosságában és abban, hogy a kultúra, a filmek és a könyvek megszépíthetik életünket.

Filmelemzést vagy kritikát írni nem olyan egyszerű feladat, mint elsőre hinnénk, mert az igazi és színvonalas filmes vélemény 3 jellemzővel mindenképpen kell, hogy rendelkezzen:

  • Az adott filmről kell, hogy szóljon adattartalmának többségében.
  • Több oldalról kell, hogy jellemezze a filmet, úgy mint rendezés, forgatókönyv, történet, színészi alakítások, látványvilág, hangulat, zenei elemek, gondolatiság és hitelesség.
  • A kritika nem mehet át becsmérlő gúnyba, amit a köznyelv "fikázásnak" nevez. Ennek meghatározása: Az a vélemény-nyilvánítás, melyben a kritikát készítő személy lényegtelen jellemzők és körülmények szándékos és gúnyos eltorzításával (és kihangsúlyozásával) próbálja meg lejáratni elemzése tárgyát, miközben önmaga és írása számára népszerűséget kiprovokálva teszi nevetségessé az adott alkotást.

A jó elemzéshez a kritikát készítőnek ugyancsak rendelkeznie kell három jellemzővel: alaposan kell, hogy ismerje az elemzett filmet (rendezőjét, szereplőit, a készítés körülményeit, a film történetét, fordulatait), objektívnek kell lennie, végül: választékos igényességgel kell megírnia elemzését, vagyis írásában kell lennie stílusnak, koherenciának, logikának és nyelvhelyességnek.

Természetesen magam is arra törekszem, hogy mindezeknek eleget tegyek és elemzéseim színvonalas olvasmányai legyenek az érdeklődőknek. Ha írnál nekem, email címem:

critic1350@gmail.com

critic_newspaper.jpg

critic_elvalaszto_csik.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://thecritic.blog.hu/api/trackback/id/tr5618367197

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása